Colostrul, si in special Colodan, reprezinta o alegere foarte inspirata pentru imunitate, datorita capacitatii remarcabile a colostrului de a oferi protectie si de a sustine sitemul imunitar impotriva infectiilor de orice fel.

Spun "in special Colodan", fiindca este singurul supliment cu colostru cu numeroase studii care sa certifice cele spuse. 

Colodan contine colostru pur 100%, fara aditivi, fara conservanti si fara alte procese de prelucrare ajutatoare. Ceea ce il face unic este procedeul de transformare in pudra. Acest procedeu pastreaza intacta formula colostrului maximizand astfel efectul si proprietatile factorilor bioactivi. Acest lucru constituie un avantaj major fata de restul produselor cu colostru, avantaj care se reflecta intr-o eficienta net superioara.


Il aduc acum in atentie datorita interesului crescut pentru produsele care intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva infectiilor.

Colodan este un supliment complex, unic pe plan mondial, cu numeroase beneficii asupra sanatatii.

Colostrul conține imunoglobuline, proteine esențiale, factori de creștere, probiotice, vitamine, lactoferina.


Imunoglobulinele.

IMUNOGLOBULINELE = ANTICORPI

Colostrul de la Colodan contine toate cele 5 tipuri de imunoglobuline (IgA,IgD,IgG,IgE,IgM).

Imunoglobulinele au rol major in mentinerea sanatatii organismului si in lupta impotriva infectiilor. Imunoglobulina M (IgM) - este primul tip de anticorpi produsi de organism, ca raspuns la o infectie, care apoi sunt înlocuiti treptat de anticorpi din clasa IgG. Imunoglobulina G (IgG) reprezinta aproximativ 50% din totalul moleculelor Ig din organism si este singura care traverseaza placenta si ajunge la nou-nascut.


Sanatatea intestinului joaca un rol esential in mentinerea sistemului imunitar puternic.

Flora intestinală sau microbiota intestinală reprezintă totalitatea microorganismelor care trăiesc în intestine. Nu se poate vorbi de o imunitate crescută si de un organism protejat fără o flora intestinală echilibrata. Mare parte din imunitatea organismului este susținută de partea inferioară a sistemului digestiv.

Digestia si absorbția nutrientilor se realizează in mod optim când flora intestinala este echilibrata. Tranzitul lent sau foarte accelerat este in strânsă legătura cu flora intestinală, o flora echilibrata reglează tranzitul și menține sănătatea sistemului digestiv.

Colostrul contine in mod natural probiotice care protejeaza si refac flora intestinala, contribuind astfel la cresterea imunitatii si la sanatatea intregului sistemului digestiv.


Lactoferina

Lactoferina se gaseste in compozitia colostrului Colodan in mod natural.

Lactoferina a fost studiată pentru proprietăţile sale antiinfecţioase deosebite, dar şi pentru rolul pe care îl are în modularea răspunsului imun şi a inflamaţiei.

Are rol benefic in absorbtia fierului, aceasta deblocheaza depozitele si elibereaza fierul disponibil in circulatia sanguina si creste rata de absorbtie a fierului.

Lactoferina are actiune antibacteriana, antifungica și antivirala. Studiile recente au demonstrat ca lactoferina are actiune puternic antivirala. Aceasta are capacitatea de a bloca patrunderea virusurilor in celulele organismului.

Intervine eficient in procesele inflamatorii.


Factori de crestere si vitamine. 

Datorita factorilor de crestere si a vitaminelor prezente in compozitie, Colostrul Colodan contribuie la refacerea tesuturilor, cresterea rezistentei fizice si imbunatatirea performantelor sportive.

Sustine refacerea organismului in perioadele de suprasolicitare si efort fizic intens si grabeste recuperarea organismului dupa perioadele de boala.


Susține perioada de creștere si dezvoltare a copilului.

Colostrul are in compoziție o cantitate importantă de vitamine si factori de creștere care susțin dezvoltarea armonioasa a copiilor.


Cand se poate administra Colostrul Colodan

Datorita complexitatii compozitiei, a caracterului natural, a lipsei de reactii adverse, aria de acoperire este foarte vasta si cu rezultate remarcabile.


Pentru imunitate

Sprijina buna functionare a sistemul imunitar, creste capacitatea de apărare a organismului impotriva infectiilor si reduce deasemenea recurenta acestora. Colostru are efect antiviral, antibacterian si antimicotic, fiind astfel foarte utila administrarea in cazul oricarui tip de infectie.


Afectiuni digestive

Pentru dezvoltarea si protejarea florei intestinale, refacerea mucoasei intestinale.

Contribuie la reducerea balonarii, a indigestiei, a flatulentei si a durerilor abdominale.

Regleaza tranzitul intestinal. Este util in constipatie sau diaree si in sindromul colonului iritabil.


Pentru sportivi

Sustine sistemul cardiovascular si osteoarticular.

Sustine refacerea organismului dupa efort fizic intens.

Mentine sanatatea muschilor, oaselor, ligamentelor.

Ofera suport si protectie in diverse afectiuni.

Reduce efectele negative ale chimioterapiei.

Reduce efectele negative ale consumului de antibiotice.



Pentru mai multe detalii puteti accesa:  www.colodan.ro sau site-ul pentru profesionisti: www.biodanepharma.info 


Text preluat de pe https://farmacistdegarda.ro/